TRAINING

TRAININGEN in GEWELDLOZE ACTIE

DIYtrainers_over het hekHoe goed een actie ook voorbereid is, het verloop heb je nooit volledig zelf in handen. Een training geweldloos actievoeren vergroot je slaagkansen. Je oefent er op allerlei situaties waarin je tijdens een actie kan terecht komen, met de bedoeling de actie geweldloos te houden en beter te doen lukken. De kers op de taart in een goede actievoorbereiding.

wat is een training geweldloze actie?

Een actietraining is een concrete en praktische voorbereiding op een actie. In een veilige omgeving sta je stil bij wat je allemaal kan te wachten staan en oefen je op de situaties waar je in terecht kan komen.
Het zwaartepunt van de training ligt in praktijkoefening. Hoe hou je een overzicht op het verloop? Hoe communiceer je tijdens de actie met elkaar? Hoe neem je in gespannen situaties snel en efficiënt met de hele groep beslissingen? Daar kan je je vooraf op trainen.
Actie roept reactie op: je staat misschien oog in oog met politie, security of militairen. Ordediensten weten soms niet goed hoe ze met actievoerders moeten omgaan. In rollenspelen en simulaties oefenen we op situaties die zich kunnen voordoen. Hoe reageer je op provocaties? Wat doe je als een van de mede-actievoerders door het lint gaat? We gaan na welke mechanismen in zo’n confrontatiesituaties een rol spelen en we bekijken hoe we die confrontatie kunnen ontmijnen.

wil je training volgen?

Regionale groepen organiseerden trainingen geweldloos actievoeren in de aanloop naar de actie op 3 april.
De trainingen geweldloze actie in de aanloop naar de BOMSPOTTING-actiedag op 3 april zijn nu jammergenoeg afgelopen.

Meer info over actietrainingen in het algemeen?

Mail naar: an[at]vredesactie.be

Vredesactie heeft jarenlange ervaring in actietrainingen.
Meer achtergrondinformatie vind je op de website van Vredesactie.

Zie ook informatief filmpje hieronder: